Atelier Schuurman

Kunst in Bouw

Voor mijn opdrachten maak ik collages van foto’s, schilderijen en computergraphics.
Ik beschilder modellen met spontane penseelstreken en fotografeer deze gestolde beweging, de verschillende standpunten worden aaneengesmeed tot dynamische poses. Daarnaast gebruik ik beelden van amsterdamse gebouwen, exotische dieren uit de dierentuin, bloemguirlandes en uitheemse schelpen. In de computer gebruik ik de modernste technieken om met virtuele klei te werken, waarbij ik de spontane beweging van mijn pen gebruik alsmede ingescande sculpturen.
Mijn doel hierbij is een zo kleurrijk mogelijk wonderlijk geheel te scheppen. Daarbij gebruik ik beelden uit mijn eigen databank, gefotografeerd, soms in de computer gemaakt, gedeeltelijk geschilderd, waarbij de kijker lang stil kan staan en hopelijk een overdonderende vrolijkheid teweegbrengt.

Als voorbeeld mijn project in Overslaghof te Amsterdam ( 22 tableaus in evenzovele portieken ) heb ik bedacht om , denkend aan de zeventiende eeuwse kinderspeltegels, kinderen uit de buurt te fotograferen en hun spel als bevroren sequenties op de tegeltableaus af te beelden​( zie portfolio ).

​​